вівторок, 12 січня 2016 р.

Джек Лондон: велич таланту і парадокси долі


12 січня 2016 р. виповнилося 140 років від дня народження Джека Лондона

виставка в бібліотеці "Джек Лондон: велич таланту і парадокси долі"
Джон Ґрифіт Чейні народився 12 січня 1876р. в Сан - Франциско. Коли йому було близько восьми місяців, його мати вийшла заміж за фермера Джона Лондона, який усиновив маленького Джона Ґрифіта, і майбутній письменник отримав його прізвище.
Джек Лондон  рано почав самостійне трудове життя, яке було дуже важким. Школярем продавав ранішні і вечірні газети. Після закінчення початкової школи у віці чотирнадцяти років влаштувався на консервну фабрику робітником. Робота була дуже тяжкою і він пішов з фабрики. Був «піратом на устриць», ловив устриці в бухті Сан-Франциско, що було заборонено. У цей час вживав надмірну кількість алкоголю, як для свого віку. Його співробітники вважали, що якщо він не змінить спосіб життя, то помре за рік-два.
У 1893 році найнявся матросом на промислову шхуну, що відправлялася ловити котиків до берегів Японії і в Беринговому морі. Перше плавання дало Лондону багато яскравих вражень, які лягли потім в основу багатьох його морських розповідей і романів.
Перший нарис Лондона "Тайфун біля берегів Японії", за який він здобув першу премію однієї з газет Сан-Франциско, став початком його літературної кар'єри.

Немає коментарів:

Дописати коментар